Market


2012/14 – Porcia (Pn)
Supermercato

 

Un nuovo fabbricato commerciale al centro di un piccolo paese rischia di sconvolgere gli equilibri, introducendo inevitabili salti di dimensione. Per forma e rivestimento l’edificio proposto si allontana dal tipico “scatolone”, tentando un raccordo con le dimensioni degli edifici vicini. Lo spazio aperto, trattato con una forte predominanza della vegetazione, diventa il luogo della mediazione.

The risk one may run in adding a new commercial building in the centre of a small village is to subvert balances and prevail on the existing. This is intended to be a different kind of approach compared with the usual box-shaped shopping centre: an aggregation of volumes with different heights and rough concrete panelling attempts to confront with the old urban pattern. The massive presence of vegetation, both trees and climbers, is the unpredictable element guided by time and seasons as a moment of mediation.

 

P-CORDE-COOP-commercial-02 prova 6